lørdag 25. august 2012

Cornbread med blåbær


Sensommer og blåbær hører sammen syns jeg. Men etter å ha vært på skogstur for å plukke bær, kom jeg ikke hjem med mer enn et drøyt hekto, enda vi lette i flere timer. Da er det en fryd at flere butikker, iallefall i Oslo - området, har blåbærkurver til en veldig studentvennlig pris. Blåbær er proppfulle med antioksidanter, har mindre fruktsukker i enn frukt, og så smaker de jo fantastisk godt.


Jeg har vokst opp med å spise en del vanlig cornbread, eller maisbrød som det vel blir på norsk, som tilbehør til en del typisk amerikansk sørstatsmat. Tanken på å variere litt på maisbrødoppskriften har streifet meg flere ganger. Det var derfor gøy å komme over en spennende, kakeversjon med bær i. Resultatet ble en helt fabelaktig kombinasjon, som passer perfekt til helgekaffen.


Cornbread med blåbær

2,5 dl grov polenta
2,5 dl siktet hvetemel
0,5 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts maldonsalt
2 dl skummet kulturmelk eller kefir
2 egg
7 ss smør eller margarin, smeltet
3,5 dl blåbær eller andre bær

Bland sammen mel, polenta, bakepulver og salt i en sto bakebolle. I en annen bakebolle, bland sammen kefir, egg og smeltet smør. 


Ha det over i melblandingen og bland lett sammen.


Ha det over i en smurt bakeform (ca 20 x 20 cm). Hell over 3 dl av bærene og dytt dem litt ned i røren. Fordel så resten av bærene på toppen og strø over litt sukker.


Stek kaken midt i ovnen på 190 °C i 25 - 30 minutter, til kaken er gylden brun.
                 

La kaken kjøle ned i ca 10 minutter før du skjærer i den. Server den varm eller romtemperert. Den kan bli ganske fort tør, så pass på å dekke den til med folie.

God helg!   

1 kommentar: